Αιμοδοσία Δεκέμβριος 2023


Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων του λυκείου μας συμμετείχαν ενεργά σε μια σημαντική εκδήλωση αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μια εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών/ριών αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού μας ρόλου. Με αυτή την πρωτοβουλία, επιδεικνύουμε όχι μόνο την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα, αλλά ενισχύουμε και τη συνείδηση της ανάγκης για ανθρωπιστική δράση στην κοινότητά μας.

Με τον τρόπο αυτό, επιδεικνύουμε την ενεργή μας συμμετοχή στην προώθηση της υγείας και της αλληλεγγύης, καλώντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Η δράση αυτή ενδυναμώνει τον δεσμό μας ως κοινότητα και ενισχύει το αίσθημα ευθύνης προς το γενικό συμφέρον.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, υπό την συνοδεία εκπαιδευτικών, παραβρέθηκαν σε μια εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τον κινηματογράφο “Αθήναιον” όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας “Η Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Αυτή η πολιτιστική εμπειρία προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο της τέχνης και του σινεμά, αξιολογώντας το έργο ενός σημαντικού καλλιτέχνη όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Η συνοδεία των εκπαιδευτικών επέτρεψε την επίκρατηση ενδιαφέροντος και συζήτησης γύρω από τα θέματα που πραγματεύεται η ταινία, ενισχύοντας την παιδαγωγική διάσταση της εκδήλωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή διευρύνει τον πολιτιστικό ορίζοντα των μαθητών και συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας που υπερβαίνει τα όρια της σχολικής τάξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *